Äktenskapsförord

Anlita en erfaren och kunnig jurist för att upprätta ett äktenskapsförord som är anpassat till just er och era behov.

Kontakta oss
Eller ring 0046 10 179 69 00

Hur vi arbetar:

Steg 1

Hör av er till oss på det sätt som är lättast för er för att prata med en familjerättsjurist.

Steg 2

Boka in ett möte med juristen om det känns rätt för er. Diskutera med juristen om huruvida ni tänker och vill gå tillväga när ni upprättar äktenskapsförordet.

Steg 3

Granska, rådgör vidare med juristen om nödvändigt, godkänn och signera äktenskapsförordet som börjar gälla så fort det har registrerats hos Skatteverket.

Kontakta oss idag för att rådgöra kring er situation som makar!

BOKA TID

Eller skicka e-post till info@hilaw.se

Vi tycker att det är lika viktigt att förhindra konflikt och tvist som det är att lösa det.

Därför är äktenskapsförord något som vi föreslår att ni som par upprättar när ni har bestämt er för att ta förhållandet till nästa steg.

Äktenskapsförord – för din säkerhet

Ett äktenskapsförord underlättar processer som följer om ni skulle välja at gå skilda vägar, eller om en av er skulle gå bort – minska oförutsägbara händelser och bieffekter genom att teckna ett äktenskapsförord antingen innan eller under äktenskapet.

När ett gift par väljer att gå skilda vägar eller när en av dessa går bort är utgångspunkten att all deras egendom delas lika mellan dem (så kallade bodelning av giftorättsgods). För att i förväg hindra att konflikt uppstår gällande bodelning kan ni upprätta ett äktenskapsförord och specificera vad som är enskild egendom.

Det som är viktigt är att i äktenskapsförordet följa de formella kraven och specificera vad enskild egendom innebär. Det gäller därför att vara noggrann och utförlig när ett äktenskapsförord sammansätts, något som vi alltid garanterar i allt arbete som vi gör.

GDPR

Behandling av personuppgifter – H I Juristbyrå - GDPR Den 25 maj 2018 träder EU:s nya…